Warzywny kociołek z białą kiełbasą

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Często gotuję dania jednogarnkowe na kilka dni, duuuuuużo warzyw, trochę mięsa, raz-dwa w miesiącu jakaś kasza i wcinam to kilka dni :)

Dziś na tapecie warzywny kociołek z białą kiełbasą.

Składniki:
- 6-7 szt białej kiełbasy (dobry skład, tylko mięso i przyprawy)
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- szklanka rosołu
- 0,5 kg pieczarek
- 3 papryki
- cukinia
- 3 pomidory
- 2 łyżki wiejskiego masła
- koperek
- przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkuma, słodka papryka, ostra papryka, słodka papryka wędzona, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie

Na gorącej patelni klarujemy masło, kroimy cebulę i czosnek, wrzucamy na klarowane masło. Gdy cebula i czosnek lekko zmiękną dodajemy kiełbasę i zalewamy wszystko szklanką rosołu. Z przypraw wrzucamy na początku gotowania liść laurowy i ziele angielskie, reszta przypraw dodawana jest później.

Obsmażamy kiełbasę po obu stronach, następnie dodajemy pieczarki. Kiedy odparuje nadmiar wody, dodajemy paprykę.
Następnie dodajemy cukinię, oraz oddzielnie podsmażone i zblendowane pomidory, a na koniec wszystkie przyprawy i dusimy 20min.

Gdy warzywa zmiękną dodajemy zieleninę (u mnie koperek) i wcinamy :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×